Η iteam, software συνεργάτης της χρονιάς της HP

Με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση μας ανακοινώθηκε ότι η iteam βραβεύτηκε από την Hewlett Packard ως Συνεργάτης της Χρονιάς για την προώθηση λύσεων BTO (business technology optimization) και ειδικότερα για τις λύσεις που προωθούμε σχετικά με το software testing. Το βραβείο θα το παραλάβουμε στη Βιέννη την ερχόμενη Τρίτη στα πλαίσια του HP Universe 2008.

Πιστεύω ότι είμαστε από τις λίγες εταιρίες στην Ελλάδα που έχει ασχοληθεί σοβαρά με την παροχή λύσεων για την καλύτερη οργάνωση και αυτοματοποίηση της διαδικασίας ελέγχου του λογισμικού. Πλέον έχουμε πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στις λύσεις αυτές, αφού έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία εγκαταστάσεις του Test Director/Quality Center (test management), WinRunner/Functional Testing (automated functional testing) και LoadRunner (load and stress testing), σε μεγάλους οργανισμούς. Τα προϊόντα αυτά εντάχθηκαν στην οικογένεια των λύσεων της HP, μετά την εξαγορά της Mercury Interactive, και είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία λύση software testing στην αγορά.

Βέβαια θα πρέπει να πω ότι δυστυχώς στη χώρα μας η διαδικασία του ελέγχου του λογισμικού δεν γίνεται με τόσο οργανωμένο τρόπο και συνήθως τα έργα λογισμικού βγαίνουν στη παραγωγή χωρίς να έχουν ελεγχθεί σωστά. Η εμπειρία μας δείχνει ότι στα περισσότερα έργα πληροφορικής δεν έχει προϋπολογιστεί όπως θα έπρεπε η διαδικασία testing και μάλιστα πολλές φορές θεωρείτε σημαντική επιβάρυνση, οπότε γίνεται προσπάθεια περιορισμού της. Αυτό έχει αποτέλεσμα η ποιότητα του παραγόμενου λογισμικού να μην είναι η αναμενόμενη.

Έτσι οι σύμβουλοί μας προσπαθούν να δείξουν στους πελάτες μας, ότι με τη χρήση τέτοιων λύσεων η «ανακάλυψη» των bugs γίνεται πολύ νωρίς και πολύ πριν βγει στη παραγωγή το λογισμικό. Όσο νωρίτερα βρεθούν τόσο λιγότερο το κόστος επιδιόρθωσης και τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση των τελικών χρηστών. Επίσης με τη χρήση των εργαλείων και των μεθοδολογιών της HP, η διαδικασία ελέγχου γίνεται πολύ οργανωμένα και δομιμένα, με πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων.

Επιστρέφοντας από τη Βιέννη με τη «κούπα»… 🙂 θα σας πούμε τις εντυπώσεις μας από το event.

One Reply to “Η iteam, software συνεργάτης της χρονιάς της HP”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.