Συνεργασία της iteam με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Η iteam πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε (ΔΑΑ).  Η εταιρεία λειτουργεί κάτω από την επιχειρησιακή πλατφόρμα (ERP, Oracle e-Business Suite) της Oracle από το 2002.  Η διεύθυνση πληροφορικής του ΔΑΑ και πιο συγκεκριμένα η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ERP, πραγματικά έχει “απογειώσει” την πλατφόρμα τα τελευταία χρόνια, έχοντας προσθέσει λειτουργικότητα που αφορά εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Η λειτουργικότητα αυτή κυρίως αφορά την διαχείριση των ακινήτων (Property Manager), των Παγίων (Fixed Assets) την τιμολόγηση τους (Billing) αλλά και πολλές ανάγκες σε Reporting και MIS. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Αεροδρόμιο είναι μια πλήρης μικρή “πολιτεία” με πολλά καταστήματα και χώρους εκμετάλλευσης, οπότε οι ανάγκες μηχανογραφικής παρακολούθησης είναι πολλές και εξειδικευμένες. Χρειάζεται στενή παρακολούθηση των παροχών προς τις επιχειρήσεις και της χρήσης τους ώστε το επίπεδο εξυπηρέτησης να διατηρείται αρκετά υψηλό.

 

 

Athens International Airport
Athens International Airport

Παρόμοιες συνθήκες και ανάγκες μπορούμε να συναντήσουμε και σε άλλους χώρους που διατίθενται με τη μορφή shop-in-shop, εκθεσιακοί χώροι κλπ που και εκεί ο διαχειριστής του χώρου φροντίζει να παρέχει και να τιμολογεί με λεπτομέρεια πολλές κοινόχρηστες υπηρεσίες.

Τέλος να μη ξεχάσω να αναφέρω και τις μεγάλες ανάγκες του έργου σε υποστήριξη workflows και διαδικασιών εγκρίσεων, ειδοποιήσεων κλπ αφού όλα πρέπει να γίνονται σε ένα αυστηρά ορισμένο περιβάλλον σαφώς προδιαγεγραμμένων διαδικασιών. Για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί και συνεχώς αναπτύσσονται ειδικά modules μέσα στο ERP μιας και οι ανάγκες ήταν αρκετά εξειδικευμένες ώστε να καλυφθούν από κάποια έτοιμη λύση.

Θα προσπαθήσω να σας έχω νεώτερα καθώς το έργο προχωράει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.