Πόσο μπορεί να κοστίσει η λανθασμένη διαδικασία user provisioning;

Διαβάσαμε πρόσφατα ένα ενδιαφέρον post από το Experts Community της Quest Software, το οποίο μέσα από ένα πραγματικό παράδειγμα, παρουσίασε τα προβλήματα που μπορούν να επιφέρουν σε μια εταιρεία τα λάθη στο user provisioning.

Το κόστος που επέφερε το λάθος στην εταιρεία Avaya, ήταν κοντά στο μισό εκατομμύριο δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα το λογιστήριο δεν είχε ενημερωθεί ότι ένας «υπάλληλος» της δεν είχε δεχτεί την θέση ποτέ, κι έτσι συνέχιζε να τον πληρώνει επί 5 χρόνια, με ετήσιες απολαβές $100.000.

Όπως επισημαίνεται και στο blog post ένα τέτοιο σοβαρό λάθος θα είχε αποφευχθεί εάν η εταιρεία είχε κάποιο προϊόν ή λύση Identity management και compliance.

Η iteam, ως εκπρόσωπος της Quest Software, υλοποιεί λύσεις αυτοματοποίησης της διαδικασίας του Provisioning (= απόδοση δικαιωμάτων στο Active Directory όταν έρχεται ένας νέος υπάλληλος στην εταιρεία), του De-provisioning (= αφαίρεση δικαιωμάτων όταν αποχωρεί από την εταιρεία) αλλά και του re-provisioning (=αλλαγή δικαιωμάτων των χρηστών όταν αλλάζουν ρόλο εντός της εταιρείας). Το προϊόν Active Roles της Quest βοηθάει στην αυτοματοποίηση αυτών των διαδικασιών εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια σε πολύπλοκες εγκαταστάσεις του Active Directory. Η συγκεκριμένη λύση έχει υλοποιηθεί από τους συμβούλους μας σε μεγάλους οργανισμούς και στην Ελλάδα.

Στο site της Quest υπάρχει ένα ειδικό section με πολλές πληροφορίες για το θέμα. Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε μία πολύ καλή παρουσίαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.