Ανάπτυξη mobile εφαρμογών μέσω Vodafone Application Services

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Vodafone, ξεκινήσαμε μία έρευνα για το πώς μπορούμε να  αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα Vodafone Application Services (VAS), η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, από πληροφορίες μας αρχές του 2010.

H συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εφαρμογές Mobile, που με ασφάλεια και ταχύτητα θα επικοινωνούν με τα enterprise συστήματα μιας εταιρίας. Έτσι επιτρέπει σε επαγγελματίες να έχουν στο Blackberry τους ή το Smartphone τους κρίσιμες πληροφορίες χρήσιμες για τη καθημερινή τους εργασία. Η VAS βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη τηλεπικοινωνιακή πλατφόρμα, κορυφαία στην διασφάλιση της ασφάλειας και αξιοπιστίας των δεδομένων, που προσφέρει ταχεία και χαμηλού κόστους ανάπτυξη της εφαρμογής.

Κάποια από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας  VAS είναι:

  • Εnd-to-end πλατφόρμα, ενοποιημένη με το δίκτυο της Vodafone.
  • Rapid Mobile Application development
  • Χαμηλό κόστος ανάπτυξης εφαρμογών
  • Supports on/out of network functionality.
  • Over-The-Air (OTA) deployment και configuration

Η εμπλοκή μας ξεκίνησε με την ανάπτυξη μίας πιλοτικής εφαρμογής. Μέσω της εφαρμογής αυτής, o τελικός χρήστης έχει την δυνατότητα να δει και να αλλάξει οντότητες σε ένα Siebel CRM. Μπορεί να  παρακολουθεί  Accounts, Activities και Opportunities.  Σε επόμενο βήμα θα ξεκινήσουμε και ανάπτυξη αντίστοιχης εφαρμογής για Oracle E-Business Suite.

Κατά την ανάπτυξη της demo εφαρμογής οι τεχνικοί της iteam είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πλατφόρμας.  Μάλιστα πήραμε και επίσημη πιστοποίηση.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες στην ανάπτυξη τέτοιου είδους εφαρμογών, όπως το μέγεθος της οθόνης του κινητού. Πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός για το μέγεθος της πληροφορίας που θα παρουσιάζει.

Αν χρειαστείτε τεχνικές πληροφορίες απευθυνθείτε στους Ρούλα Αυριλιώνη ή Νίκο Γιαζιτζόγλου που έχουν ήδη πιστοποιηθεί στην πλατφόρμα.

Για να πάρετε μια καλύτερη «γεύση» της mobile εφαρμογής που αναπτύξαμε με την VAS πλατφόρμα, ρίξτε μια ματιά στα screen shots που ακολουθούν:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.